Η Μύκονος θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά τουριστικά νησιά της Ελλάδας, αλλά η επιλογή της διασκέδασης εδώ είναι απλά τεράστια. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι απείρως πιστοί στις ανθρώπινες αδυναμίες, ενώ οι τουρίστες είναι χαλαροί και απελευθερωμένοι. Αστέρες του θεάματος και διάσημοι ηθοποιοί έρχονται εδώ.

Οι παραλίες της Μυκόνου χωρίζονται από ενδιαφέροντα. Ορισμένα από αυτά φιλοξενούν 24ωρη ντίσκο, ενώ άλλα ευχαριστούν τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων με την ευκαιρία να αφοσιωθούν στα θαλάσσια σπορ, ενώ άλλα είναι σχεδιασμένα για οικογενειακές διακοπές. Υπάρχουν επίσης μοδάτες παραλίες όπου συγκεντρώνονται παγκόσμιοι μποέμ.

Η κύρια πόλη του νησιού είναι η Χώρα, για να ταιριάζει με τους ντόπιους τουρίστες. Πρόκειται για ένα εμπορικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα, ο κεντρικός δρόμος του οποίου είναι γεμάτος με καταστήματα των καλύτερων εμπορικών σημάτων ενδυμάτων, κοσμημάτων και έργων τέχνης του κόσμου. Πολλά μπαρ και καφέ είναι διάσπαρτα στην πόλη με μια χαλαρή και χαλαρή ατμόσφαιρα.